Wereldwijde gezondheid verbeteren

Gilead is zich ervan bewust dat de ontwikkeling van innovatieve geneesmiddelen voor levensbedreigende ziekten slechts één aspect is van het verbeteren van de algemene gezondheid. We investeren ook in programma's die preventie bevorderen, de infrastructuur van de gezondheidszorg versterken en onderwijs en financiële steun bieden aan de meest kwetsbare gemeenschappen over de hele wereld.

Door de toegang tot geneesmiddelen te vergemakkelijken, veronderstellingen ter discussie te stellen, stigmatisering tegen te gaan en samen te werken met partners over de hele wereld, werken we niet alleen aan de behandeling van enkele van 's werelds grootste bedreigingen voor de openbare gezondheid, maar ook aan de bestrijding ervan.


Uitbreiding van de toegang tot behandeling in lage- en middeninkomenslanden

Gilead organiseert ontmoetingen met vertegenwoordigers van de volksgezondheid, artsen en patiënten over de hele wereld om inzicht te krijgen in de belemmeringen en mogelijkheden op het gebied van hiv, virale hepatitis en viscerale leishmaniasis.


Hiv-preventie bij meisjes en jonge vrouwen in Sub-Saharaanse Afrikaanse landen

Gilead werkt samen met het Amerikaanse President's Emergency Plan for AIDS Relief (PEPFAR) om hiv onder adolescente meisjes en jonge vrouwen in 10 Afrikaanse landen ten zuiden van de Sahara te helpen terugdringen.