Onze therapeutische gebieden

Gilead streeft ernaar de zorg voor mensen over de hele wereld te verbeteren door geneesmiddelen op de markt te brengen op gebieden waar nog geen medische behoeften bestaan. We doen dat door middel van intern onderzoek en ontwikkeling, maar ook door samen te werken met academische en industriƫle partners.

Sinds 1987 heeft Gilead meer dan 25 innovatieve geneesmiddelen op de markt gebracht, waardoor de behandeling van mensen met ziekten als hiv, virale hepatitis, kanker en andere aandoeningen is veranderd.


Hiv-zorg veranderen

Gilead heeft geholpen de zorg voor mensen met hiv te veranderen door baanbrekende uitvindingen die ooit voor onmogelijk werden gehouden - de eerste behandeling met Ć©Ć©n tablet voor de behandeling van hiv en het eerste medicijn om hiv te voorkomen. Ons werk op het gebied van hiv omvat nog steeds het volledige continuĆ¼m van hiv-zorg - van preventie tot behandeling en toewerken naar het ultieme doel: genezing. Naast de wetenschap werken we samen met partners om de onderliggende oorzaken van de hiv-epidemie aan te pakken. We werken eraan om ervoor te zorgen dat mensen met hiv en mensen die het risico op besmetting lopen, toegang hebben tot zorg en behandeling.


Hepatitis C, B, en D virussen

Met dezelfde vastberadenheid, innovatie en focus die ons werk op het gebied van hiv stimuleerden, hebben we in minder dan vier jaar vier curatieve behandelingen voor het chronische hepatitis C-virus ontwikkeld. Vandaag de dag hebben meer dan 4 miljoen mensen onze HCV-medicijnen voorgeschreven gekregen en we blijven doorgaan met het bereiken van meer mensen over de hele wereld. We staan ook al 20 jaar in de frontlinie van de transformatie van de zorg voor mensen met het chronische hepatitis B-virus, en we zijn actief op zoek naar meerdere wegen die naar een mogelijke behandeling leiden. In 2021 hebben we door de overname van MYR GmbH onze kracht op dit gebied uitgebreid met een behandeling voor chronisch hepatitis deltavirus, dat in de Europese Unie als eerste in zijn klasse* wordt aangeboden.


Innovatie voor de behandeling van COVID-19

Toen de COVID-19-uitbraak zich begon te manifesteren, reageerden we snel om ons toenmalige antivirale middel, dat in laboratorium- en preklinische experimenten zijn doeltreffendheid tegen andere coronavirussen had bewezen, verder te ontwikkelen. Hierbij hebben we tientallen jaren antivirale expertise en aanzienlijke interne middelen ingezet om patiƫnten en gemeenschappen te helpen de last van de pandemie te verlichten. Tegen het einde van 2020 hadden wereldwijd ongeveer 4 miljoen mensen onze COVID-19-behandeling gekregen. Gilead heeft ook niet-exclusieve vrijwillige licentieovereenkomsten gesloten met fabrikanten van generieke geneesmiddelen om het aanbod van het product verder uit te breiden voor distributie in meer dan 125 landen, die bijna allemaal over beperkte middelen beschikken.


Betere resultaten voor mensen met kanker

In 2020 hebben we onze portefeuille in oncologie aanzienlijk aangevuld door onze bestaande sterktes verder uit te breiden om mensen met kanker te helpen. . Ons onderzoek richt zich op een breed scala van kankersoorten, waaronder diverse hematologische maligniteiten en vaste tumoren, en we werken er actief aan om patiƫnten zo snel mogelijk nieuwe behandelingen aan te bieden.

Met de overname van Immunomedics hebben we onze eerste therapie voor vaste tumoren toegevoegd, een molecule die als eerste in zijn klasse mensen met uitgezaaide triple-negatieve borstkanker behandelt.

Wij werken nauw samen met onze collega's bij Kite, die verantwoordelijk zijn voor het onderzoek, de ontwikkeling en de commercialisering van onze celtherapieƫn.


Ontwikkeling van innovatieve therapieƫn voor ontstekingsziekten

Gilead doet onderzoek naar nieuwe behandelingen om het leven te verbeteren van mensen met een reeks ontstekingsziekten zoals zoals inflammatoire darmziekten en lupus. We zetten onze expertise ook in om wetenschappelijk inzicht te vergroten en geneesmiddelen te onderzoeken voor complexe en moeilijk te behandelen fibrotische ziekten, niet-alcoholische steatohepatitis en primaire scleroserende cholangitis.

*Voorwaardelijk goedgekeurd in Europa