Relaties en de samenleving

Gilead zet zich in voor de ontwikkeling van innovatieve geneesmiddelen voor levensbedreigende ziekten - en we erkennen dat er meer nodig is dan medicijnen om de uitdagingen aan te pakken waarmee mensen en samenlevingen worden geconfronteerd.

Daarom werken we samen met organisaties over de hele wereld om programma's te lanceren die de toegang tot zorg helpen verbeteren door barrières weg te nemen en onderwijs te bevorderen.


Onze relaties in België en Luxemburg

Of het nu gaat om patiëntenorganisaties, gezondheidszorgverleners, de Belgische en Luxemburgse gezondheidsautoriteiten of de industrie, wij streven ernaar relaties te creëren die ertoe bijdragen dat patiënten toegang krijgen tot de innovatieve geneesmiddelen voor levensbedreigende ziekten en die de zorg voor mensen blijvend verbeteren. Wij werken nauw samen met patiënten, patiëntengroepen en gemeenschapsorganisaties om hun ervaringen beter te begrijpen, op te komen voor hun prioriteiten en hun stem te laten horen.

Zo heeft Gilead een sterk partnerschap met het in Mechelen gevestigde biofarmaceutische bedrijf Galapagos NV, alsook met lokale onderzoeksinstellingen zoals het Rega Instituut voor Medisch Onderzoek van de KU Leuven en het Centrum voor Drug Design and Discovery.

Meer informatie over de meest recente samenwerking van Gilead met de KU Leuven vindt u hier.


Ondersteuning van de hiv-gemeenschap

Gilead ondersteunt verschillende gemeenschaps- en patiëntenorganisaties. We zijn dankbaar en trots om voor verschillende projecten samen te werken met deze belangrijke stakeholders die zich blijven inzetten om de zorg voor mensen met hiv in België en Luxemburg te verbeteren. Dit omvat projecten zoals de ‘HIV is: Just a part of me’-campagne, onze samenwerking om het bewustzijn rond hiv en hiv-stigmatisering te vergroten tijdens Wereldaidsdag, en het verbeteren van de levenskwaliteit via het Move4Hope-project.

HIV is: Just a part of me is een campagne om informatie en inspiratie te verstrekken aan iedereen die met hiv leeft, zodat zij weloverwogen beslissingen over hun gezondheid kunnen nemen en in elke fase van hun leven goed kunnen leven. Want met de juiste informatie, levensstijl en gezondheidskeuzes kun je je kansen op een levenslange goede gezondheid vergroten.

Meer informatie over het ‘HIV is: Just a part of me’-initiatief

De voorbije jaren hebben we met trots initiatieven gesteund op Wereldaidsdag, door mee te werken aan de bewustmaking van het belang van de strijd tegen hiv en de strijd tegen het stigma waarmee mensen met hiv in België en Luxemburg nog steeds worden geconfronteerd.

Meer informatie over onze initiatieven op Wereldaidsdag

De Move4Hope-challenge ondersteunt het belang van een hoge levenskwaliteit en gezondheid voor mensen die leven met hiv. Tijdens de 25 weken durende challenge steunt Gilead mensen met hiv en hun omgeving om in beweging te komen, voor zichzelf maar ook voor HOPE: twee goede doelen die zich inzetten voor mensen met hiv in Afrika.

Meer informatie over onze Move4Hope Challenge


Versterking van het Belgisch klinisch onderzoek

Tussen 2017 en 2021 ondersteunde Gilead in België met trots meer dan 140 klinische proeven in de vier therapeutische gebieden - hiv, leverziekten, inflammatoire aandoeningen en ademhalingsziekten, alsook oncologie. In die periode werden meer dan 1.200 patiënten ingeschreven in deze proeven, waardoor ze vroegtijdig toegang kregen tot innovatieve behandelingen voor levensbedreigende ziekten.

Wij zijn trots te kunnen bijdragen aan de farmaceutische Health Valley in België.